Centru de concurs:
ColegiuL național "george barițiu"

Îşi deschide porţile în 19 octombrie 1919, din ordinul Consiliului Dirigent, fiind primul liceu românesc de băieți din Cluj, sub patronajul spiritual al marelui cărturar şi patriot George Bariţiu. 

După zeci de ani de funcționare ca liceu teoretic de elită al Clujului, în 1977 este transformat în liceu industrial. În 1990 îşi reia tradiţia de liceu teoretic, cu profil real şi uman, atunci punându-se bazele secției de studiu bilingve, cu studiul limbii italiane, pentru ca în 2002, această linie de studiu să fie recunoscută prin „Memorandumul de înțelegere dintre statul român și statul italian“. 

În anul 2000, liceului, pe baza performanţelor obţinute în timp, i se conferă statutul de colegiu naţional; în prezent funcţionează cu câte două clase pe nivel, la ciclul primar și la ciclul gimnazial, respectiv cu câte trei clase de zi pe nivel, la ciclul liceal, distribuite astfel: una de matematică-informatică, una de ştiinţe sociale şi una de filologie italiană bilingv. 

Calitatea demersului educațional barițist se reflectă în rezultate foarte bune, fie prin referire la rata maximă de promovabilitate la examenele naţionale atât la clasele a VIII-a, multiple participări şi premii la olimpiade şi concursuri naţionale (Bucureşti), dar şi internaţionale (Agrigento, Italia). 

Educația barițistă se centrează pe o mare deschidere spre educaţia nonformală, Colegiul Naţional „G. Barițiu“ fiind definit actualmente ca o şcoală deschisă spre comunitate.

Organizatori

Sponsori si parteneri

https://onlr2023.excelentacj.ro/